În zilele noastre, viața cotidiană și ritmul alert au dus la mari dezechilibre, printre care și modificarea alimentelor, așa zis, naturale pe care le consumăm. Nu de mult roșiile și castraveții aveau alte proprietăți, așa cum auzim de la persoanele mai în vârstă, aveau alt gust, miros, textură, culoare, aromă, erau, într-un cuvânt, naturale. Astăzi, însă, tot ce înseamnă agricultură s-a transformat într-o întreagă industrie tehnologizată, a devenit intensivă, solurile au devenit sărace în micro și macronutrienți, sunt poluate chimic și biologic. Toate acestea au urmări grave asupra mediului și asupra alimentației, legumele din super-marketuri sunt poluate, sărace în nutrienți, au arome, texturi, culori, compoziții nenaturale, dezechilibrate, cu exces de zaharuri, fiind modificate și supra saturate de aditivi alimentari de sinteză.

Legumele sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos, însă modificările genetice și folosirea îngrășămintelor chimice le transformă, de cele mai multe ori, într-un adevărat pericol pentru organism.

Pentru ca legumele noastre să poată purta eticheta bio, ele sunt atent monitorizate și selectate, supuse unor criterii stricte, analizate de un organism independent de certificare. În procesul de certificare sunt monitorizate aspecte importante precum calitatea solului, a apei, a aerului, utilizarea oricărui tip de soluție chimică de sinteză, astfel este exclusă folosire fertilizatorilor, pesticidelor, hormonilor, antibioticelor, e-urilor sau aromelor artificiale, cât și folosirea organismelor modificate genetic sau a soiurilor hibride.